Doorgaan naar artikel

Schuitemaker pauzeert productie Innovado-voerrobot

Schuitemaker zoekt een partner om de voerrobot op de markt te brengen (Foto: Michel Velderman).

Schuitemaker zoekt een partner om de voerrobot op de markt te brengen (Foto: Michel Velderman).

De Nederlandse machinefabrikant Schuitemaker, onderdeel van SVgroup, pauzeert de productie van de Innovado-voerrobot. De fabrikant zoekt een partner om de voerrobot verder in de markt te brengen.

De voerrobot van Schuitemaker is samen met de vorig jaar gepresenteerde Kuhn Aura de enige die met één unit kan uitkuilen en voeren. Het concept is klaar om op de markt gebracht te worden, toch stopt Schuitemaker voorlopig de productie. Het Nederlandse bedrijf zoekt een partner om de Innovado, inclusief de technieken en veiligheidssystemen op de markt te brengen.

13 jaar ontwikkelen

De machine is in 2008 geïntroduceerd en toen is het een tijdje stil gebleven. In 2014 verraste het Nederlandse bedrijf op de Eurotier met de Innovado 2.0. Een vernieuwd concept in de vorm zoals we hem nu kennen. Vorig jaar zou de Innovado op de markt komen. De totaaloplossing van Schuitemaker om het voeren volledig uit handen te nemen moet € 325.000 gaan kosten, inclusief randzaken en installatie. Een actueel overzicht van het aanbod automatische voersystemen staat in de komende uitgave van Melkvee100Plus.

Beheer
WP Admin