Doorgaan naar artikel

Loonbedrijf Ronald Bos: loonwerker op grasland

Het loonbedrijf van Ronald Bos is gespecialiseerd in maaien en voeren. Zijn bedrijf heeft drie Krone Big M 450-maaiers en die zijn jaarlijks goed voor 9.000 hectare. De technische voorsprong levert hem een sterke marktpositie op.

Ronald Bos begon in 1994 en vierde dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Innovatie stond in zijn loonbedrijf altijd al centraal, de zelfrijders maken inmiddels de kern van het machinepark uit. Focus van de werkzaamheden ligt op voederwinning, graslandverbetering en vloeibare kunstmest. Bos staat bekend als pionier in graslandtechniek en is vaak de eerste gebruiker van nieuwe machines.

Het bedrijf, met acht zelfrijders voor maaien en voerdiensten, test ook regelmatig nieuwe machines, zoals de Zwitserse ARB-Tec Cutaro-zelfrijdende vlindermaaier. Met de Siloking-zelfrijders voeren ze dagelijks 9.000 koeien.

Bos ziet toekomst en groei in het uitrijden van vloeibare kunstmest. Zijn advies aan beginners in loonwerk: blijf bij je leest, zoek samenwerking in plaats van elkaar te beconcurreren.

Lees het artikel over loonwerker Ronald Bos verder op de website van Trekker.


Demonstraties van maaiers tijdens Grasdag 2023, onder meer van de zelfrijdende Cutaro. Meer videoreportages over gras vind je in het YouTube-kanaal van Boerderij.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin