Doorgaan naar artikel

Droogte krijgt invloed in ruwvoermarkt

De droogte in Nederland zorgt ervoor dat er wat beweging komt in de ruwvoermarkt. Tot prijswijzigingen komt het vooralsnog niet.

Door de langere droogte is in verschillende delen van het een begin gemaakt met de oogst van roodzwenk, tarwestro en gerstestro. Ook in omringende landen komt de oogst op gang. Voor een duidelijke marktprijs is het echter nog te vroeg, omdat er nog niet voldoende is verhandeld. Wat tot nu toe is verhandeld, is tegen duidelijk lagere prijzen dan product uit de oogst van vorig jaar verkocht.

Prijs bierbostel nog niet in beweging

Waar de handel wel in doorloopt is bierbostel. Handelaren zien dat door het aanhoudende lagere prijsniveau van bierbostel meer melkveehouders het product in het rantsoen opnemen. Langzaam komt er wat meer ruimte om bostel te bewaren op het erf. De prijs voor bierbostel komt nog niet in beweging. Die blijft staan op € 1,70 tot € 1,85 per % droge stof.

Vraag naar kuilmais trekt voorzichtig aan

Hoewel de vraag naar kuilmais heel voorzichtig iets aantrekt, wordt er nog niet volop gehandeld. Melkveehouders doen veel onderling en tussenhandel, bijvoorbeeld van Noord- naar Zuid-Nederland gebeurt maar zelden. De prijs voor kuilmais komt dan ook niet in beweging en blijft staan op € 50 tot € 55 per ton. Pas halverwege juli en begin augustus wordt een opleving in de handel verwacht.

Weer heeft invloed

Het is de komende weken vooral het weer dat zijn invloed zal hebben op de markt. De gewassen kunnen wel wat regen gebruiken, maar daar ziet het in de weervoorspellingen niet naar uit.

Prognose: stabiele markt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin