Doorgaan naar artikel

Extra beloning voor duurzame melkveehouders bij Fonterra

Fonterra en Nestlé versterken hun partnerschap met een nieuw beloningsprogramma voor melkveehouders die duurzaam werken in het seizoen 2023- 2024.

Fonterra en Nestlé, een jaar na hun samenwerking voor vermindering van emissies op boerderijen, kondigen een nieuwe stap aan ter ondersteuning van duurzame boeren. In de overeenkomst voor het seizoen 2023-2024, financiert Nestlé een extra betaling aan Fonterra-boeren die voldoen aan één van de drie niveaus van Fonterra’s ‘The Co-operative Difference’-raamwerk. Afhankelijk van het aantal deelnemende boeren, verwacht Fonterra een extra uitkering van ongeveer 1-2 cent per kilogram MilkSolid (vaste bestanddelen in melk, zoals vet, eiwit en lactose, exclusief het water).

Fonterra en Nestlé: Samen voor duurzame groei

Miles Hurrell, CEO van Fonterra, juicht de steun van Nestlé toe voor boeren die zich inzetten voor duurzaamheid. Hij benadrukt het belang van de samenwerking voor het produceren van melk met lagere koolstofuitstoot. Nestlé investeert wereldwijd 1,2 miljard Zwitserse frank (ongeveer € 1,15 miljard) tegen 2025 om regeneratieve landbouw te bevorderen en emissies te verminderen. Jennifer Chappell, CEO van Nestlé Nieuw-Zeeland, onderstreept het belang van samenwerking met boeren die deze visie delen.

Toekomstgerichte doelstellingen van Fonterra

Fonterra streeft ernaar om tegen 2050 netto nul emissies te bereiken, met tussentijdse doelstellingen voor 2030, waaronder een vermindering van 30% in emissie-intensiteit op de boerderij. Jennifer Chappell van Nestlé gelooft dat deze aanpak niet alleen de industrie zal stimuleren, maar ook economische kansen biedt voor de melkveehouders.

Nestlé en Fonterra: Een jaar van samenwerking

Sinds de aankondiging van het partnerschap in december 2022, hebben Fonterra en Nestlé samengewerkt aan projecten zoals de ‘Net Zero Carbon Farm’ en de ‘GHG Farmer Support Pilot’, gericht op het testen van oplossingen voor nul netto koolstofuitstoot en het verminderen van broeikasgasemissies op boerderijen.

Lees ook: Fonterra verwacht hogere melkprijs 2023-2024 op Boerderij.nl

Share this

martijn ter Horst
Martijn ter Horst

online editor Boerderij.nl

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin