Doorgaan naar artikel

Chinees verkoopt groot Australisch melkveebedrijf

De Australische investeerder Prime Value Asset Management heeft voor circa 40 miljoen euro de Van Dairy Groep in Tasmanië overgenomen, één van de grootste melkveebedrijven down-under. Het bedrijf was in handen van de Chinese miljardair Xianfeng Lu.

De Van Dairy Groep, die behoort tot de oudste landbouwbedrijven in het land, telt elf melkveehouderijen in het noorden van Tasmanië. De groep heeft zo’n 50.00 koeien en 2.200 hectare land in de regio Circular Head.

De groep kwam recent in het nieuws nadat overheidsinstanties onderzoek hadden aangekondigd na beschuldigingen van onderbetaling, het niet naleven van arbeidswetgeving, dierenmishandeling en het houden van te veel vee, waardoor afvalwater zorgde voor milieuschade in waterwegen.

Manager Elizabeth Blackhurst van Prime Value benadrukt dat de nieuwe eigenaar zich zal richten op het herstellen van de schade die is ontstaan door toedoen van de Van Dairy Groep. “Door ons te richten op onze sociale en milieu-verantwoordelijkheden, kunnen we een landbouwportfolio ontwikkelen die langetermijnvoordelen biedt voor de gemeenschap en voor onze investeerders”, zegt Blackhurst.

Zuivelmanager Kirsti Keightley van Prime Value meent dat dit de juiste tijd is om te investeren in melkveebedrijven. “Het potentieel van deze melkveehouderijen is groot, want onze nationale kudde en melkproductie krimpen”, onderstreept ze.

Prime Value in Melbourne richt zich sinds vijf jaar op landbouw. De investeerder heeft al twee melkveebedrijven in het zuidwesten van de staat Victoria en één in Tasmanië. Ook is Prime Value eigenaar van citrusboomgaarden in de Sunraysia-regio.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin