Doorgaan naar artikel

Prijzen zuivelveiling GDT kleuren rood

De prijzen op de GDT-zuivelveiling van Fonterra zijn dinsdag 18 juni flink gezakt. De GDT-index, een verzameling van alle transacties, ging met 3,8% naar beneden naar $?997 per ton. De index ligt nu voor het eerst sinds begin februari weer onder de $?1.000 per ton.

Procentueel gezien daalde boter het hardst in prijs: 5,7 procent naar $ 4.553 per ton. Maar niet alleen de prijs van boter daalde aanzienlijk. Voor vollemelkpoeder, het meest verhandelde product op de GDT-veiling, werd 4,3% minder betaald. Dat komt neer op een prijs van $ 3.006 per ton. Mageremelkpoeder zakte met 3,5% in prijs naar $ 2.358 per ton.

Rennet caseïne

Het enige product dat duurder werd verkocht dan op de vorige veiling, was rennet caseïne. De prijs ging met 2,3% omhoog naar $ 7.494 per ton. Omdat dit product maar beperkt wordt verhandeld, is die positieve ontwikkeling maar een druppel op een gloeiende plaat.

Lagere prijzen verwacht

Voorafgaand aan de veiling werden al lagere prijzen verwacht. De prijzen staan op een relatief hoog niveau en met het oog op de start van het melkseizoen in Nieuw-Zeeland wordt een ruimer aanbod verwacht.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin