Doorgaan naar artikel

Melkaanvoer stijgt in VS en Nieuw-Zeeland

De melkaanvoer in de Verenigde Staten stijgt in februari 0,8% en komt uit op 8,017 miljoen ton melk uit. In Nieuw-Zeeland is de groei 2,3%.

Dat blijkt uit maandelijkse cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw. De groei in de melkproductie komt door een stijging van de melkveestapel naar 9,4 miljoen dieren. Dat is 0,4% meer dan in februari vorig jaar. Het aantal melkkoeien stijgt ten opzichte van januari met 12.000 dieren en ligt gelijk met het hoogste aantal vorig jaar dat in mei werd gehaald. De melkgift per koe steeg iets minder snel met bijna 0,4% en komt uit op 851 kilo in februari. Omgerekend is dat ruim 30 liter per koe per dag gemiddeld.

Melkproductie Nieuw-Zeeland stijgt ook

De melkproductie in Nieuw-Zeeland stijgt in februari met 2,3% tot 1,8 miljoen ton melk. Dat is de tweede stijging dit seizoen na maandenlange productiedalingen. Het voortschrijdend gemiddelde over de 12 maanden tot en met februari ligt nu nog ruim 2% achter op de vergelijkbare periode een jaar eerder. In januari was dat verschil met de periode ervoor nog 3%.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin