Doorgaan naar artikel

Vreba krijgt vergunning voor lactoferrinefabriek en mestverwerking

De vergunning voor de lactoferrinefabriek en mestverwerking bij Vreba Melkvee in Vredepeel is rond. Dat betekent dat de fabriek die illegaal was gebouwd bij het grootste melkveebedrijf van Nederland, nu wordt gelegaliseerd.

De gemeente Venray wilde op het nippertje nog extra eisen laten opnemen in de vergunning en de mestverwerking bij Vreba aan banden leggen. De provincie legt dit naast zich neer. Venray heeft immers eind vorig jaar de deur geopend om de lactoferrinefabriek te laten draaien op veel meer melk dan wat de koeien op de hoofdlocatie produceren. Wat betreft de melkaanvoer wordt uitgegaan van 15 vrachten melk per dag.

In de vergunning wordt voor de bedrijven van Vreba aan de Vredeweg in Vredepeel uitgegaan van in totaal 2.370 melkkoeien en 301 stuks jongvee. Dat zijn 525 koeien en 819 stuks jongvee minder dan daar nu zijn toegestaan. Daarnaast gaat het in totaal om 85.000 ton mest van satellietlocaties die moet worden verwerkt.

Er kan nog beroep worden aangetekend tegen het besluit van de provincie om Vreba een vergunning te verlenen. Als dat niet gebeurt gaat de vergunning op 20 juni in.

Lees meer op boerderij.nl

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin