Doorgaan naar artikel

Forse steun voor door HPAI getroffen melkveehouders

Amerikaanse melkveehouders die getroffen zijn door vogelgriep kunnen de komende vier maanden voor maximaal € 28.000 ondersteuning krijgen vanuit de federale overheden. Daarbovenop komt nog een vergoeding voor gemist melkgeld.

Getroffen bedrijven kunnen $ 10.000 ondersteuning krijgen voor veterinaire kosten, zoals behandeling van zieke dieren en testen. Daar bovenop maximaal $ 2.000 per maand voor persoonlijke bescherming van medewerkers. Daarnaast is er $ 1.500 beschikbaar voor het maken van bioveiligheidsplannen op de bedrijven. Voor hittebehandeling van de als afval af te voeren besmette melk is maximaal $ 2.000 per maand vergoeding beschikbaar. Alles opgeteld is er maximaal $ 28.000 per bedrijf beschikbaar voor een periode van 120 dagen. Daarnaast wordt gewerkt aan een vergoedingsregeling voor gederfde melkinkomsten.

Vervoersbeperkingen ook binnen deelstaten

Vervoer van melkgevende dieren tussen staten is sinds kort al beperkt, zo geldt er een testplicht. Maar ook binnen de staten moet het vervoer ervan meer aan banden worden gelegd, vindt de federale overheid. Daarvoor gaat ze de deelstaten ondersteunen waarin besmette bedrijven zijn.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin