Doorgaan naar artikel

Groupe Bel heeft vaste melkprijs van €47,10 in 2023

Foto: Canva

Foto: Canva

Groupe Bel heeft voor het laatste kwartaal van dit jaar en heel 2023 een standaardmelkprijs van € 471 per 1.000 liter afgesproken met haar producentenorganisatie APBO.

Partijen hebben daarmee voor het zesde achtereenvolgende jaar een akkoord bereikt over de waardering van de melk. In dat akkoord zijn ook verschillende aspecten van duurzaamheid vastgelegd.

‘’Sinds 2017 is het partnerschap van l’Association de Producteurs de Lait Bel Ouest (APBO) en Groupe Bel, pionier die ook vooruit liep op de wetgeving op dat gebied, een uniek initiatief dat elk jaar vernieuwd wordt,” aldus het Franse zuivelbedrijf. ‘’Het is deze zichtbaarheid op langere termijn over de prijs en de volumes die de economische levensvatbaarheid van 700 melkveehouders ondersteunt en de ontwikkeling van meer duurzame praktijken voortzet: vermindering van de CO2-afdruk, pilotbedrijven bij innovatieve projecten, weidegang en voer zonder transgeen.”

Verantwoordelijkheid nemen

Voorzitter Frédéric Dorilleau van de PO: ‘’Dit akkoord illustreert eens te meer de gemeenschappelijke wens van Groupe Bel en de producenten in de APBO om snel te reageren op de problemen van de inflatie en om voor het zesde jaar de constantheid van hun relaties voor de lange termijn te bevestigen. Wij roepen alle spelers in de sector op hun verantwoordelijkheid te nemen, de veehouders bij het produceren, de winkelbedrijven met hun commerciële ethiek en de consumenten bij hun koopgedrag.”

Beheer
WP Admin