Doorgaan naar artikel

Honderden Amerikaanse melkveehouders verliezen afzet

Honderden Amerikaanse melkveehouders verliezen afzet

Honderden Amerikaanse melkveehouders verliezen afzet

225 Amerikaanse melkveehouders in de zogenoemde Mideast die vermarkten via Dairy Marketing services (DMS), moeten voor 1 december een andere afnemer vinden. In maart kregen 900 andere melkveehouders al de aankondiging van DMS dat hun contract per 1 november wordt opgezegd.

DMS zond deze week een brief aan 225 veehouders die voornamelijk in de staten Ohio, Indiana en Pensylvania actief zijn. Daarin kondigde het aan dat een formele opzegging van het leveringscontract per 30 november eerdaags volgt. Aanleiding voor de contractbeëindiging is de overproductie van melk in deze regio. De melkproductie nam met 27% toe sinds 2010. De vraag daalde in die periode.

De kosten die samenhangen met het wegwerken van het overschot kunnen op basis van de Amerikaanse wet alleen bij coöperatieleden worden verhaald. Die kosten bedragen omgerekend krap 2 cent per kilo melk. Om die onevenwichtigheid weg te nemen, stopt DMS de collectie bij de zogenoemde independents, schrijft regioleider Bill Cummings van zuivelcoöperatie Dairy Farmers of America (DFA) namens DMS.

Al deze veehouders krijgen het aanbod onder zachte voorwaarden lid te worden van DFA . Ze hoeven het eerste jaar geen entreegeld te betalen. Ook kunnen ze in dat eerste jaar kostenloos het lidmaatschap en de melklevering staken met een opzegtermijn van 30 dagen.

DMS is in 1999 opgericht opgericht door twee grote zuivelcoöperaties. Het collecteert en vermarkt circa 6 miljard kilo melk.

Beheer
WP Admin