Doorgaan naar artikel

Grote maaibreedte populair

Door hun grote capaciteit winnen Bredere maaiers, maar dan zonder kneuzer, aan populariteit.

Enkele jaren geleden was een achtermaaier met 3,60 meter werkbreedte een uitzondering, maar inmiddels wordt 3,60 en ook 4,00 meter werkbreedte steeds vaker verkocht. Vrijwel alle leveranciers signaleren deze trend.
Bedrijven die voor deze maaiers kiezen, doen dat om met een relatief lichte trekker een grote capaciteit te halen. Bij deze werkbreedte wordt de maaier te zwaar als er ook een kneuzer aan hangt. Vaak worden deze maaiers gecombineerd met een frontmaaier.

 Tips bij tweedehands aankoop

  • Let bij aanschaf op de algehele conditie van de machine. Zitten de eerste slijtplaatjes nog op de meshouders en zijn die niet versleten, dan heeft ze niet meer dan enkele honderden hectares gemaaid. Glijsloffen zijn niet gauw versleten; alleen op grond met veel stenen is dat weleens een slijtagepunt.
  • Draait u aan de eerste schotel, dan is die enkele graden te draaien voordat ook de laatste schotel draait. Dat is normaal.
  • Tandwielen zijn zelden een probleem. Til even aan de schijven; zijn de lagers goed, dan zijn die nagenoeg spelingsvrij. De torentjes op het eind van de balk zijn vaak het eerst versleten. 

Meer informatie en tips over de aanschaf van een tweedehands machine? Lees de whitepaper:
Tweedehands hooibouwmachines

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin