Doorgaan naar artikel

Brede achtermaaiers, grote prijsverschillen

Het aanbod achtermaaiers zonder kneuzer is met tien merken groot, de werkbreedte varieert tussen 3,70 en 4,50 meter. De richtprijzen gaan van €18.000 tot €26.000. De gemiddelde prijs is €21.693.

Melkveehouders met een trekker zonder fronthef of frontaftakas kiezen vaak voor deze brede achtermaaiers om de hoge maaicapaciteit en relatief lage kosten. De achtermaaiers worden vooral gebruikt voor het maaien van gras en luzerne, de blaadjes van de luzerne blijven heel.

Maaierlengtes variëren

Bij transport is de wendbaarheid van de achtermaaier belangrijk en de maaierlengtes variëren sterk. De stabiliteit van de maaibalk is cruciaal voor een gelijkmatige maaihoogte en de verkeersveiligheid. De maaibalk wordt op verschillende manieren opgehangen, bij Claas en Pöttinger bijvoorbeeld aan twee punten. Bij Krone hangt de maaibalk in het zwaartepunt van de maaier. De manier van ophangen beïnvloedt de stabiliteit bij het maaien.

De markt voor achtermaaiers is geen groeimarkt. Triplemaaiers worden gekozen om de hogere capaciteit en de betere gewichtsverdeling. De prijsverschillen tussen de maaiers zijn groot. De XT390 van Samasz is de goedkoopste optie, de DiscCutter 390 van New Holland de duurste.

Lees meer op de website van Trekker over specificaties en prijzen van brede achtermaaiers. Bekijk bij Trekker ook de uitgebreide fotoreportage met beschikbare achtermaaiers.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin