Doorgaan naar artikel

Flink presteren en oud worden gaan uitstekend samen

Foto: Els Korsten

Foto: Els Korsten

Bij de familie Wijnhout produceerden de 214 melkkoeien afgelopen jaar ruim 13.000 kg melk, met 4,04% vet en 3,61% eiwit. Dit resultaat is goed voor een plek in de productie-top-20 van Nederland. Aan de veelkleurige veestapel is niet te zien dat ze tot deze bijzondere prestaties in staat zijn.

De hoge producties gaan niet ten kosten van een goede gezondheid en lange levensduur:
· productie bij afvoer van 23 stuks 4e kalfs en oudere koeien 78.860 kg melk;
· productie bij afvoer van alle koeien 54.895 kg melk
· levensproductie van de aanwezige dieren 41.104 kg melk;
Het landelijk gemiddelde ligt op 22.000 kg melk.

· tussenkalftijd 391 dagen;
· gemiddeld celgetal 100

8 koeien met 100.000 kg melk in een jaar

De eerste ProCROSS dieren hebben nu de 100.000 kg bereikt. Een van deze koeien is Leida 202. Ze is 10 jaar en 2 maanden oud. In recordtempo heeft ze de 100.000 kg volgemaakt.

Foto: Els Korsten
Foto: Els Korsten

Voeding

De koeien krijgen een uitgebalanceerd rantsoen aan het voerhek. Van het vroege voorjaar tot diep in het najaar vindt dag en nacht weidegang plaats.

Fokkerijconcept

De familie Wijnhout fokt al jaren volgens het fokkerijconcept ProCROSS.

ProCROSS staat voor ProfessionalCrossing. Het is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Montbéliarde, Viking Holstein en VikingRED. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en slechte eigenschappen uitstekend. Door consequent de juiste volgorde van de drie rassen te hanteren wordt optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd.

ProCROSS is het enige wetenschappelijk bewezen kruisingsconcept ter wereld.

K&L biedt sinds 1993 fokkerijconcepten aan. Onze concepten ProCROSS en VikingJersey zijn duurzamer en winstgevender. Melkveehouders zijn steeds vaker toe aan een andere koe. K&L helpt ze bij de transitie naar een winstgevende toekomst.

ProCROSS ProCROSS is een rotatiekruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbéliarde en VikingRED. Door consequent deze drie rassen te gebruiken wordt een optimale heterosis bereikt en is inteelt verleden tijd. Dit zorgt voor veel meer vitaliteit en een hogere levensproductie. De kosten gaan omlaag en de arbeidsvreugde neemt toe.

VikingJersey De kracht van de Jersey is een uitermate efficiënte productie. Wat er niet in gaat komt er ook niet uit. Jerseys gaan langer mee en zijn zeer plezierig om mee te werken.

Bent u toe aan een toekomstbestendige koe? Wij helpen u graag verder met een op uw bedrijf onderbouwde saldoberekening.

Meer over K&L

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin