Doorgaan naar artikel

Te veel liquiditeit? Denk er om: Cash is King.

Sommige branches hebben het zwaar, in andere gaat het goed. De prijzen zijn hoog en de kosten vallen relatief mee. Historisch hoge winsten, een meevaller.

Onze Flynth adviseurs spreken regelmatig ondernemers die (te) veel liquiditeit hebben uit de gunstige marktomstandigheden en deze vrije liquiditeiten willen investeren. Voor dat u tot deze stap over gaat, sta dan even stil bij het volgende.

Te weinig liquiditeit is een probleem, maar te veel is zonde. Geld wat je niet nodig hebt staat nutteloos op je rekening, de spaarrente is (nog) laag. Kijk eens kritisch naar je bedrijf. Hoe kun je dit geld inzetten om je rendement structureel te verbeteren, waar wil je aan werken.

Je kunt extra machines kopen, de website vernieuwen, een andere auto of tractor kopen of betere apparatuur. Keus genoeg. Groei en overname is ook verleidelijk. Niets mis mee als het rendeert, in een aantal gevallen kun je de verwachte belastingdruk zelfs verminderen.

Een grote valkuil is dat je geld gaat uitgeven omdat je het geld nu hebt. Maar is dat in de toekomst ook zo? Investeren moet iets opleveren. Moet ik deze mooie machine kopen of volstaat een kleinere ook. Het is zonde om je geld nu snel te investeren waarbij je in de toekomst een betere deal en dus rendement kunt maken.

Zorg dat je voldoende liquiditeit hebt om tegenvallers zelfstandig op te vangen, ook in mindere tijden. Banken staan niet te popelen bedrijven met een liquiditeitstekort te helpen. Ben je op zoek naar een lening? Een liquide bedrijf krijgt makkelijker een lening en betaalt minder rente. Cash is King.

De melk- en rundveehouderij wordt steeds kennisintensiever. Extra aandacht voor de liquiditeit wordt steeds belangrijker. Er zijn veel mogelijkheden om uw rendement zo hoog mogelijk te houden. De gespecialiseerde adviseurs van Flynth adviseurs en accountants ondersteunen u graag met advies, toegespitst op uw bedrijfsvoering. Daarnaast heeft u met FlynthVision, naast uw vertrouwde accountantsrapport en fiscale advisering, altijd uw ontvangsten en uitgaven scherp in beeld. Flynth voegt daar een schatting voor het komend jaar aan toe, zodat u in één oogopslag ziet hoe het gaat lopen.

Toenemende kapitaalomvang, een steeds complexere financiële situatie. Hoe speelt u in op dit soort ontwikkelingen die mogelijk ook uw bedrijf gaan raken? Onze adviseurs kunnen u begeleiden bij het aanpassen van uw systemen en bedrijfsprocessen. Uw persoonlijke situatie en wensen staan altijd centraal in ons advies.

Meer over Flynth

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin