Doorgaan naar artikel

Ontdek de waarde van automatisch voeren

Boer Ayoub bracht afgelopen zomer een bezoek aan meerdere melkveebedrijven, waarbij hij vragen stelt over automatisch voeren. Op deze manier komt hij achter de ‘ins en outs’ van automatisch voeren op het gebied van voerefficiëntie en diergezondheid, de inpasbaarheid van de voerkeuken en de kosten en baten van automatisch voeren.

Boer Ayoub bespreekt samen met Rik Zeegers, veehouder met twee Lely Vectors, zijn ervaring over de investering van een automatisch voersysteem. Hij legt uit aan de hand van de ROI-calculator, de operationele kosten en de totale jaarkosten (inclusief rente en afschrijvingen) vooraf te hebben berekend. Daarnaast bezoekt boer Ayoub dierenarts en veehouder Herman Kleinjan, eigenaar van trainings- en leerboerderij Crumelhaeve. Hij vertelt ons uit zijn eigen ervaring de gezondheidsvoordelen van automatisch voeren.

Wist je dat je met de Lely Vector de mogelijkheid hebt om oneindig veel mineralen, supplementen en (natte) bijproducten kan toevoegen? Dit biedt de mogelijkheid dat verschillende soorten rantsoenen gevoerd kunnen worden aan verschillende diergroepen (denk aan: jongvee, droge koeien, melkkoeien). Na het bepalen van het rantsoen, wordt het voer vervolgens direct gemengd. Dit geeft de mogelijkheid om uw voerstrategie tot in detail te optimaliseren. Sander Vijverberg, eigenaar van een grote voerkeuken, laat tijdens de talkshow zien hoe onder anderen de toevoeging van veldbonen in de voerkeuken vorm heeft gegeven. Daarnaast, verteld hij meer over de inpasbaarheid van de voerkeuken op zijn bedrijf.

Als internationaal familiebedrijf in de agrisector is Lely dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services. Daartoe biedt het bedrijf oplossingen voor nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal: van melkrobots tot verzorgingsproducten, van automatische voersystemen tot stalreinigers. En advies voor het slim inrichten van het melkveebedrijf met gebruik van managementsystemen.

Meer over Lely

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin