Doorgaan naar artikel

Zo beïnvloed je het robotbezoek

Weinig ophaalkoeien en een goede bezoekfrequentie aan de melkrobot zijn belangrijk. Je wilt veel liters uit je melkrobot halen en weinig tijd moeten besteden aan het ophalen van koeien die te lang niet gemolken zijn. Hoe je dat doet? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Er zijn een aantal significante factoren die het robotbezoek beïnvloeden. Dat blijkt uit onze praktijkervaring én de gegevens van ruim 300 van onze melkrobotbedrijven. De belangrijkste zijn:
– het aantal koeien per melkrobot en
– de hoogte van de melkgift.

Dit klinkt vrij logisch, maar minder koeien op de robot en een hogere productie per koe hebben een heel groot effect op het aantal melkingen. Ook belangrijk om te weten: gestuurd koeverkeer heeft een klein negatief effect op het aantal melkingen.

Krachtvoergift bepaalt bezoekgedrag

Er zijn natuurlijk ook een aantal voedingsaspecten die jouw robotbezoek positief beïnvloeden. De eerste daarvan is de krachtvoergift. Een hogere krachtvoergift bij dezelfde productie zorgt voor een beter bezoekgedrag. Dit is vooral belangrijk bij koeien aan het einde van de lactatie. Daarnaast zijn er nog een aantal rantsoenkenmerken die invloed hebben. Uiteraard houden de Agrifirm-adviseurs in de rantsoenberekening rekening met deze kengetallen. Ze vertellen je er graag meer over.

Gratis robotscan

De Agrifirm-adviseur kan, eventueel samen met de Agrifirm robotspecialist, een uitgebreide analyse maken om daarmee de bezoekfrequentie verder te verbeteren en de capaciteit van jouw melkrobot te verhogen. Wil je ook zo’n unieke robotscan? Vraag hem dan hier direct aan.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin