Doorgaan naar artikel

Kuanavo: een veilig alternatief in de strijd tegen vogelvraat in maïs

Een succesvolle maïsteelt in 2024 begint nu. Dat gaat verder dan de keuze voor het juiste ras of mengsel. Vogelschade bijvoorbeeld, kan bij elk ras optreden en veel schade aanrichten. Als exclusieve aanbieder van Kuanavo, biedt Agrifirm komend seizoen een veilige bescherming tegen vogelvraat.

Om het vertrouwen in de effectiviteit te onderstrepen, levert Agrifirm maïszaad dat is behandeld met Kuanavo en Force CS20 standaard met een verzekering tegen vogelvraat. “We zien veelbelovende resultaten in veldproeven, Kuanavo biedt zeker zoveel bescherming als andere middelen op de markt. Bovendien is het veilig in gebruik. Voor ons een absolute voorwaarde, maar helaas niet van toepassing op alle middelen die op de markt zijn”, legt Manager Seeds & Farmsupplies John Penning van Agrifirm uit.

Gezondheidsrisico’s Korit

Sinds het verbod op Mesurol-ontsmetting is vogelvraat een steeds groter probleem, dat voor flinke schade kan zorgen. Goede én veilige alternatieven zijn er nog weinig. Veel telers kiezen daarom noodgedwongen voor het middel Korit, met de werkzame stof Ziram. Deze stof brengt echter gezondheidsrisico’s met zich mee voor de gebruiker. “Wij zetten in op een verantwoorde voedselketen en daarbij hoort zeker ook een veilige werkomgeving voor iedereen in die keten”, stelt Penning. “Wij bieden Korit niet aan omdat we de gezondheidsrisico’s onaanvaardbaar vinden voor iedereen die met de verpakking of het product in contact kan komen, zoals productie- en logistiek medewerkers, chauffeurs, telers en loonwerkers.”

Veilig en effectief

Kuanavo is ontwikkeld door de Wageningen Universiteit en bevat een microbiële zwavel gemaakt door bacteriën. Het product is ontwikkeld als plantversterker: uit onafhankelijke proeven blijkt dat het zorgt voor een betere wortelontwikkeling en meer bladmassa van maisplanten. In combinatie met Force 20CS biedt Kuanavo bovendien een goede nevenwerking tegen vogelvraat en ritnaalden. Leo Tjoonk, teamleider Ruwvoer bij Agrifirm: “Veldproeven laten veelbelovende resultaten zien van Kuanavo. Vogels hebben er een hekel aan en het zorgt voor een snelle beginontwikkeling. Het middel is bovendien milieuvriendelijk en heeft geen negatieve werking op de gezondheid. Voor ons daarom de ideale toevoeging aan ons DairyMais assortiment.”

DairyMais met Kuanavo is veilig voor de gezondheid en we zien goede resultaten bij het tegengaan van vogelvraat

Ideale mix

Telers die kiezen voor DairyMais met Kuanavo krijgen daarbij gratis een verzekering tegen vogelvraat. “Het volledig voorkomen van vogelvraat is natuurlijk nooit te garanderen, ook niet met Korit of andere middelen, maar we zijn ervan overtuigd dat deze behandeling net zo goed werkt als beschikbare alternatieven. Daarom durven we dit ook met standaard verzekering aan te bieden”, vertelt Tjoonk. “Wij zien Kuanavo als een heel mooie aanvulling op ons assortiment. Met DairyMais bieden we telers het gemak en de zekerheid van de beste rassen uit de CSAR-lijst in één ideale mix. Er zijn verschillende DairyMais mengsels beschikbaar, passend bij verschillende teeltdoelen, grondsoorten en omstandigheden. Of je nou gaat voor de hoogste VEM-opbrengst, maximaal zetmeel, of een robuust gewas. De mix zorgt voor risicospreiding en een optimaal resultaat onder alle omstandigheden. Kuanavo past daar perfect bij.”

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin