Doorgaan naar artikel

‘Weinig werk en een hoop plezier’

“Ik geniet van de koeien als ze een hoop melk geven, gezond zijn, een goede productie hebben en in balans zijn. En dat begint bij een goede opstartbrok”, vindt melkveehouder Jan Oudshoorn uit Wijdenes, die met hulp van TopStart® een productie van 34 kg melk per koe per dag realiseert.

Een koe die het goed heeft, geeft een hoop melk. Dat is de overtuiging van de Noord-Hollandse veehouder Jan Oudshoorn. Samen met zijn vrouw Marieke en hun 4 kinderen houdt hij zo’n 100 melkkoeien. In onderstaand filmpje vertelt hij meer over zijn opstartstrategie, wat hem, zoals hij zelf zegt, weinig werk en een hoop plezier oplevert.

1.000 tot 1.500 kg meer melk per koe

“De koeien willen een hoop melk geven, kunnen een hoop melk geven en hebben een hoop energie nodig”, legt Oudshoorn uit, die daarom werkt met de speciale opstartbrok TopStart® van Agrifirm. De krachtvoergift ligt hierdoor wat hoger dan gemiddeld. Toch is dat geen probleem voor de fanatieke melkveehouder. “Omdat ik 1.000 tot 1.500 liter meer melk uit de koe haal is mijn saldo per koe een heel stuk beter. Het geeft mij gewoon een goed gevoel als een koe een hoop melk geeft.”

‘Meer melk in de tank’

Meer zien van het bedrijf van topmelker Jan Oudshoorn? Kom naar de masterclass bij Oudshoorn, of één van de andere melkveehouders, of bekijk hier meer filmpjes van zijn bedrijf.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin