Doorgaan naar artikel

Van 10.500 naar 13.000 kg melk per koe

De resultaten op het melkveebedrijf van Cees van den Hengel en en Gezina de Bruin zijn indrukwekkend. In één jaar tijd hebben de ondernemers een productiestijging van 10.500 naar 13.000 liter melk per koe weten te realiseren. “Wij realiseren deze hoge productie door goed te voeren door middel van TopStart®, door goed en 3 maal daags te melken en door de puntjes op de i te zetten”, legt Cees uit.

“In het fosfaattijdperk is het in mijn beleving heel belangrijk om zoveel mogelijk melk per koe te produceren. Dat is te realiseren door in de opstart zoveel mogelijk energie in de koe te steken”, is de visie van melkveehouder Cees van den Hengel, die samen met zijn vrouw Gezina de Bruin 100 melkkoeien in het Friese Haule houdt. ”TopStart® van Agrifirm past in onze filosofie. Door veel krachtvoer, veel energie in de koeien, een zo hoog mogelijk productie te produceren. Tot nu toe kan ik zeggen dat het uit kan”, aldus Van den Hengel.

Hoger saldo

“We voeren het TopStart® principe, dus heel veel krachtvoer in 2 soorten. Maximaal 15 kilo rustige brok, Solide Excellent nP en maximaal 3 kilo kernbrok Eiwit Rust. Het TopStart® concept brengt meer krachtvoerkosten met zich mee, maar door een hogere productie kan het wel uit en heb je een hoger saldo. Gelukkig wel, want anders was ik er direct weer mee gestopt”, aldus de ondernemer. Bekijk hieronder hoe Cees en Gezina hun topprestatie bereiken:

‘Topprestatie lever je niet alleen’

“Een hoge melkproductie is een topsport,. Daarvan zijn deze dames de topsporters”, zegt Cees terwijl hij naar zijn koeien wijst. “Maar naast ons als coach op de bank zit een Agrifirm, een accountant, een bank, want een topprestatie lever je niet alleen.”

Masterclass TopStart®

Benieuwd naar het verhaal van Cees en Gezina? Hoor er meer over tijdens de masterclass op hun bedrijf. Meld u hier aan. Ook in uw regio organiseert Agrifirm een masterclass. Bekijk hier alle masterclasses

Lees meer over het melkveebedrijf van Cees en Gezina.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin