Doorgaan naar artikel

Pak de plus uit je ruwvoer

Ruwvoer+ helpt melkveehouders om te plussen bij alle aspecten van de ruwvoervoorziening. Met diepgaande kennis, actuele inzichten en de juiste vaardigheden houden de Agrifirm specialisten je het hele jaar door op de hoogte.

In het maïsseizoen brengt Agrifirm de ontwikkeling van de maïs in beeld op de maïsmonitor. Samen met actuele adviezen helpen wij je zo graag aan een maximale maïsopbrengst! Ditzelfde brengen wij ook wekelijks en regionaal voor je in beeld voor weidegras in de grasmonitor en voor maïssnedes in de maaimonitor. Deze monitoren worden wekelijks op de website www.ruwvoerplus.nl geplaatst. Hier vindt je ook een uitgebreide kennisbank met allerlei artikelen en teelttechnische tips die je helpen bij het maken van keuzes op het gebied van ruwvoer.

Een verbeterplan op maat met de Ruwvoercheck

”Met de Ruwvoercheck kijken we op basis van de ruwvoerkwaliteit wat je hebt gewonnen en nog kunt winnen”, vertelt Leo Tjoonk, teamleider Ruwvoer bij Agrifirm. “Als de uitslagen van genomen monsters niet overeenkomen met je doelstellingen voor bijvoorbeeld je VEM en je ruw eiwit, gaan we samen onderzoeken waar de oorzaak ligt. Dat kan zitten in de kwaliteit van je grasland, je maaimoment, bemesting of misschien heeft het te maken met langdurige droogte. Als we weten waar het aan ligt, stellen we een op maat gemaakt verbeterplan op. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van je ruwvoer.”

Vraag de Ruwvoercheck t.w.v. € 300,- nu gratis aan via onze klantenservice of uw verkoopadviseur.
Klantenservice regio Noord: 088 488 29 70
Klantenservice regio Zuid: 088 488 29 72

Maïsteelt die past bij de behoefte van vee

Een geslaagde maïsteelt omvat meer dan alleen de maïszaadkeuze. Het is een samenspel tussen de verschillende factoren die van invloed zijn op het eindresultaat. Belangrijk is dat de keuzes die je maakt, passen bij de behoefte van je veestapel en van jezelf zoals de regio, grondsoort, het rantsoen en het oogstmoment. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Voor het maximale rendement uit maïsteelt van eigen bodem, biedt Agrifirm een complete aanpak gericht op de wensen en uitdagingen waarmee je te maken hebt:
> De juiste maïszaadkeuze die bij jou past
> Coatings en ontsmettingen voor een vliegende start
> Uitgekiende bemesting
> Bescherming van jouw gewas
> Zorg voor een gezonde bodem

DairyMaïs®

Voor DairyMaïs® selecteert Agrifirm elk jaar de toprassen uit de CSAR-rassenlijst en voegt deze samen tot een ideale mix passend bij jouw teeltdoel. Het gemiddelde van een mengsel presteert beter dan het gemiddelde van zijn enkelvoudige componenten en biedt dus meer!

Door de verschillende bloeiperiodes van de rassen in een mengsel profiteer je van maximale onderlinge bestuiving. Ook zorgt de plantinteractie voor een betere weerbaarheid bij ziektes. Naast DairyMaïs® heeft Agrifirm ook een uitgebreid aanbod enkelvoudige rassen.

Waarom kiezen voor DairyMaïs®?

Ø Bewezen goed en uniek, het onderscheidend vermogen voor Agrifirm
Ø Plantinteractie zorgt voor betere weerbaarheid bij ziektes
Ø Bredere bloeiperiode door onderlinge verschillen voor betere bestuiving
Ø De beste rassen van de CSAR-rassenlijst

Maïszaadontsmettingen en -coatings

Om de kracht van het maiszaad optimaal te benutten heeft Agrifirm diverse ontsmettingen en coatings in het assortiment:
Ø Standaardontsmetting
Ø Force
Ø iSeed®
Ø Topcoat ®

Uit onderzoek blijkt dat beide meststoffencoatings een meeropbrengst opleveren, vergeleken met ongecoat.

iSeed®: de fosfaatcoating toegestaan bij derogatie!

Met iSeed® stimuleer je een snelle beginontwikkeling wat eraan bijdraagt dat de kiemplant minder lang aantrekkelijk is voor vogels. Daarnaast realiseer je met iSeed® een hogere droge stof- en VEM opbrengst en is het gewas vroeger oogstbaar. iSeed® levert fosfaat dat geleidelijk vrijkomt in kleine hoeveelheden, dichtbij de jonge kiemwortels. iSeed is met ingang van 2022 inclusief een biostimulant. Daardoor is de plant beter bestand tegen stressomstandigheden.

TopCoat: voor een maximale zetmeelopbrengst!

Wil je maximaal zetmeel van jouw land? Kies dan voor TopCoat! In TopCoat zorgen o.a. de sporenelementen mangaan, borium en zink voor een snelle beginontwikkeling. Hierdoor is de maïs minder lang aantrekkelijk voor vogels. Met TopCoat realiseer je een hogere zetmeelopbrengst en een snellere afrijping van de maïs.

Vogelschade

Vogelschade kan overal voorkomen en levert soms een flinke schadepost op. Sinds Mesurol ontsmetting is verboden is de schade van vogelvraat verder toegenomen. De ‘opvolger’ Korit, met werkzame stof Ziram, wordt niet door Agrifirm ingezet om veiligheid- en gezondheidsredenen. Als ‘doodshoofdmiddel’ heeft het te grote gezondheidsrisico’s wanneer je er mee in aanraking komt.

Agrifirm werkt aan een verantwoorde voedselketen.
En maakt daarom geen gebruik van Korit (“Doodshoofdmiddel”) op haar maïszaden om vogelvraat te voorkomen. Vanaf januari 2023* completeert Agrifirm het succesvolle DairyMaïs-assortiment met een nieuw product dat een erg goede nevenwerking tegen vogelvraat biedt. Veldproeven laten veelbelovende resultaten zien én bovendien: dit middel is milieuvriendelijk en heeft geen negatieve werking op de gezondheid. De prestaties en kwaliteit van dit product maken dat we het standaard zullen voorzien van een gratis verzekering tegen vogelvraat.

*DairyMaïs met Kuanavo wordt standaard inclusief een gratis verzekering tegen vogelvraat aangeboden.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin