Doorgaan naar artikel

Ook krachtvoermaïs geoogst?

Dit seizoen is weer meer Megusto geteeld. En niet zonder reden. Al voor het vijfde achtereenvolgende jaar scoort maïsras Megusto als beste met de hoogste voederwaardeopbrengst op de Aanbevelende Rassenlijsten van Nederland en België.

Dit bewijst overduidelijk de kwaliteit van maïsras Megusto, wat naast de hoogste korrelopbrengst, ook tot uiting komt in goede cijfers voor de landbouwkundige eigenschappen, zoals vroegheid bloei. Ook roemen telers van Megusto de hoge voederwaarde op basis van de kuiluitslag. Dit komt niet alleen tot uiting in een hoge zetmeelopbrengst, maar ook een hoge zetmeelconcentratie en verteringscoëfficiënt van de totale organische stof. Dit resulteert in veel glycogene energie wat sterk melkdrijvend werkt, waardoor bespaard kan worden op de krachtvoerkosten.

Megusto geschikt voor alle grondsoorten

Megusto is een vroege enkelvoudige hybride met een FAO 220. Het ras is daarom zeer geschikt om te zaaien op alle grondsoorten in heel Nederland en België. Ook is het ras door zijn vroegheid in de korrel zeer geschikt om te oogsten voor 1 oktober. Ook dit jaar is dat op veel bedrijven gelukt. De teelt van Megusto in combinatie met de nazaai van Snelle Lente Rogge is daarom een zeer interessante oplossing om veel energie en veel eiwit van eigen grond te oogsten. Het ras kenmerkt zich door zijn stevige en gedrongen gestalte. De kolven zijn zeer uniform en tot de top gevuld. Vraag uw regionale KWS-adviseur naar adressen van telers met deze praktijkervaring!

Met Megusto wordt meer zetmeel per hectare en per kilo droge stof geoogst, waardoor er minder krachtvoer hoeft te worden aangekocht. Daarom is de term ‘krachtvoermais’ voor Megusto een zeer terechte.

Wilt u meer informatie over Megusto? Neem dan contact op met uw regionale KWS-adviseur of kijk op www.kwsbenelux.com. Bestel voor 1 januari 2022 Megusto en ontvang € 5 per eenheid vroegbestelkorting.

Al meer dan 160 jaar veredelt KWS gewassen waaronder maïs, in de gematigde klimaatzones. Maïs is wereldwijd het meest geteelde gewas en heeft een belangrijke positie in het productassortiment van KWS.

KWS Benelux is als onafhankelijk kweekbedrijf marktleider in de Benelux in maïszaden.

De doelstelling is om iedere maïsteler te voorzien van toegevoegde waarde op het landbouwbedrijf in de vorm van goede, op het bedrijf passende, maïsrassen en een professionele teeltbegeleiding. Met trots, passie en de ervaring die is opgedaan in de landbouwpraktijk werken de medewerkers van KWS Benelux dagelijks aan het behalen van deze doelstelling.

KWS hanteert in de Benelux al meer dan 20 jaar een duidelijke visie die volledig conform is aan de goede landbouwpraktijk. Deze visie is gebaseerd op duurzaamheid, vertrouwen en degelijkheid. KWS streeft, op basis van een uitgebreid veredelingsprogramma, naar het hoogst haalbare saldo voor de teelt van voedermaïs.

Meer over KWS

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin