Doorgaan naar artikel

Met myKWS uw eigen digitale adviseur bij de hand

De myKWS app is een digitale adviseur die 24/7 raad biedt. Hij ondersteunt in de werkzaamheden op het veld en in de stal met deskundige informatie en aanbevelingen.

Veel telers maken al jaren dankbaar gebruik van de adviezen geleverd door KWS, op het vlak van de teelt en het gebruik van suikerbieten, maïs, Snelle Lente Rogge en Feedbeet.

Om onze adviezen aan u nu verder te optimaliseren, introduceert KWS Benelux nu de myKWS app, een digitale adviseur die u 24/7 kunt raadplegen en u ondersteunt in uw werkzaamheden op het veld en in de stal. Op deze manier is het mogelijk om het genetisch potentieel van onze KWS-rassen optimaal te benutten. myKWS is als app-versie gratis te downloaden op uw smartphone en Ipad, waardoor het niet noodzakelijk is om in uw kantoor te zijn. Mocht u wel in kantoor zijn, dan zult u tot de vaststelling komen dat aanpassingen of notities die u in het veld gemaakt heeft, automatisch gesynchroniseerd worden met myKWS op uw computer. Ook als uw eigen KWS-adviseur niet ter plaatse kan zijn, begeleidt myKWS u in het seizoen met deskundige informatie en aanbevelingen.

Desgewenst kunt u het volledige scala aan functies direct op uw smartphone gebruiken. Alle centrale diensten zoals de informatie van onze adviseurs en uw percelen, bijvoorbeeld de gratis vitaliteitskaarten, staan te allen tijde voor u klaar en zijn volledig operationeel. Dit betekent dat alle digitale voordelen voor u beschikbaar zijn en u deze altijd bij de hand heeft wanneer u KWS-zaden heeft gekocht.

U vindt in de app ook een overzicht van de KWS-adviseurs, ook de persoon die actief is in uw regio. Uw KWS-adviseur ondersteunt u met gerichte informatie, ook als hij of zij niet direct bij u ter plaatse is. Desgewenst kunt u de belangrijkste informatie ook als push-notificatie ontvangen.

Maak gebruik van de beste tools

De gratis digitale tool KWS-Maïszaadservice is beschikbaar in de myKWS app en kan aan het begin van het seizoen worden geactiveerd. Door uw maïspercelen te registeren wordt, na geconstateerde schade in wat voor vorm dan ook, 50% van de maïszaadkosten vergoed.

 

Met behulp van de Weer tool op de app bent u altijd op de hoogte van de actuele weersituatie in uw omgeving en de voorspelling voor de langere termijn.

In de tool Vitaliteitscontrole maïspercelen in de app ziet u de percelen die u al heeft aangemaakt en kunt u ook nieuwe percelen toevoegen. Schakel met één klik over naar andere weergaven zoals bijvoorbeeld de vitaliteitskaarten.

Schade aan deelgebieden, planning van bodemmonsters of bijzondere kenmerken van bodembewerking? Met de nieuwe tool Veldverkenner kunt u precies de relevante locaties markeren en notities toevoegen voor later. U kunt hier ook uw KWS-adviseur bij betrekken. Veldverkenner biedt u de mogelijkheid om belangrijke vragen en opmerkingen rechtstreeks naar uw KWS-adviseur te sturen.

In de computerversie van myKWS vindt u tevens de tools Droogkostencalculator voor maïs en Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid. Met behulp van Droogkostencalculator voor maïs kunt u heel eenvoudig onder andere de kosten voor droging van uw korrelmaïs berekenen. De tool Zaaidichtheid en zaaizaadhoeveelheid helpt u om de benodigde hoeveelheid aan zaaizaad en de zaaidichtheid te berekenen.

Download nu de gratis myKWS app

Ga naar de Google Play store om de myKWS voor gebruik op uw smartphone te downloaden. Ook kunt u de app via deze link downloaden. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u uzelf aanmelden door in te loggen. Dit is een eenvoudige en eenmalige activiteit.

KWS werkt met enthousiasme continu aan verbetering en aan uitbreiding van het aantal tools voor gebruik op myKWS. Als u myKWS gebruikt, zult u bij introductie van een nieuwe toevoeging via een push notificatie als eerste daarvan op de hoogte gebracht worden en hiervan gebruik kunnen maken.

KWS wenst u alvast heel veel plezier met myKWS!

Al meer dan 160 jaar veredelt KWS gewassen waaronder maïs, in de gematigde klimaatzones. Maïs is wereldwijd het meest geteelde gewas en heeft een belangrijke positie in het productassortiment van KWS.

KWS Benelux is als onafhankelijk kweekbedrijf marktleider in de Benelux in maïszaden.

De doelstelling is om iedere maïsteler te voorzien van toegevoegde waarde op het landbouwbedrijf in de vorm van goede, op het bedrijf passende, maïsrassen en een professionele teeltbegeleiding. Met trots, passie en de ervaring die is opgedaan in de landbouwpraktijk werken de medewerkers van KWS Benelux dagelijks aan het behalen van deze doelstelling.

KWS hanteert in de Benelux al meer dan 20 jaar een duidelijke visie die volledig conform is aan de goede landbouwpraktijk. Deze visie is gebaseerd op duurzaamheid, vertrouwen en degelijkheid. KWS streeft, op basis van een uitgebreid veredelingsprogramma, naar het hoogst haalbare saldo voor de teelt van voedermaïs.

Meer over KWS

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin