Doorgaan naar artikel

Meer melk per kg fosfaatruimte

300 kg extra fosfaatruimte levert de nieuwe opstartstrategie TopStart® op bij één van de proefbedrijven. Bij 100 melkkoeien betekent dit 7 koeien meer aan de melk of 3 á 4 ha minder grond nodig om uit te mogen breiden.

Binnen de huidige wetgeving, waarbij fosfaatrechten een belangrijke productiefactor zijn, is een hoge melkproductie per kg fosfaat-aanvoer van groot belang. Met de TopStart® strategie kan de melkproductie per jaar met 600 tot 1.000 liter per koe stijgen. Deze meerproductie weegt ruimschoots op tegen de extra mineralenaanvoer via het krachtvoer.

In 10 dagen naar 16 kg krachtvoer

Met TopStart® bouwt u de krachtvoergift in 10 dagen op naar een maximale gift van 16 kg per koe per dag. Voor vaarzen in 20 dagen naar maximaal 14 kg. Dat kan met één voersoort of met een combinatie van twee. Lacto Stabiel of Lacto Solide vormen de basis. Deze energierijke voeders zijn geschikt voor de hele lactatie. Een nog groter effect bereikt u als u in de eerste 60 dagen een tweede krachtvoersoort kunt inzetten, in de vorm van (maximaal 6 kg) TopStart® Excellent.

+ 300 kg fosfaatruimte

Bij een doorrekening van rantsoenen van één van de proefbedrijven die TopStart® toepast daalde de hoeveelheid fosfaat per 100 kg melk met 0,03 kg. Bij een jaarproductie van 1.000.000 kg melk per jaar betekent dit 300 kg extra fosfaatruimte om meer koeien te melken.

Geen extra fosfaatrechten aankopen

TopStart® is dé manier om uitbreiding van de melkproductie te realiseren zonder extra fosfaatrechten aan te hoeven kopen. De hogere fosfaat-aanvoer door de extra krachtvoergift (door de snellere opbouw en het hogere krachtvoerniveau) overtreft u door de extra kilogrammen melk die deze strategie oplevert.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin