Doorgaan naar artikel

Maïsmengsel DairyMaïs scoort hoger dan enkelvoudig ras

Maïsanalyse: maïsmengsel DairyMaïs scoort hoger dan enkelvoudig ras partner

Maïsanalyse: maïsmengsel DairyMaïs scoort hoger dan enkelvoudig ras

Meer VEM per kg drogestof (+9), een hoger zetmeel, wat uitkomt op gemiddeld 393 gram per kg drogestof en een 2% hogere NDF-verteerbaarheid. Zo scoren de DairyMaïs mengsels ten opzichte van het Nederlands Eurofins gemiddelde, zo blijkt uit de maïskuilanalyses van 2016.

Het verschil in opbrengst tussen DairyMaïs en het landelijk gemiddelde is indrukwekkend, zo laten deze analyse van de snijmaïskuilen van 2016 zien:

NDF-verteerbaarheid + 2%

DairyMaïs®, maïsmengsels van de top van de rassenlijst, scoren 1 tot 2% hoger in de NDF-verteerbaarheid ten opzichte van de standaard maïsrassen. “Met de selectie in de mengsels houden we naast landbouwkundige eigenschappen en opbrengsten per hectare, vooral ook rekening met de voedingstechnische eigenschappen. De verteerbaarheid van de NDF is een van de belangrijke eigenschappen van maïs. Hoe hoger deze is, des te beter uw dieren de hele maïsplant omzetten in meer melk”, zo legt Toine Heijmans, productmanager Ruwvoermanagement bij Agrifirm uit over de verteerbaarheid.

Regionaal: + 14 VEM en zetmeel

Op regionaal niveau zijn de verschillen tussen DairyMaïs® en enkelvoudige rassen nog indrukwekkender. In Overijssel scoort DairyMaïs® Vroeg 1002 VEM, ten opzichte van het Eurofins provincie gemiddelde van 988 VEM per kg drogestof. In Flevoland ligt het NDF-percentage, dus de verteerbaarheid, van DairyMaïs® Vroeg op maar liefst 57,2%, ten opzichte van het Eurofins provincie gemiddelde van 53,9%. Ook in Gelderland maakt DairyMaïs® haar beloften waar met een record aan zetmeelopbrengst: 402 gram per kg drogestof, ten opzichte van het gemiddelde van 388. Bekijk hier de opbrengstverschillen in uw regio.

Meer informatie over DairyMaïs®

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm
Beheer
WP Admin