Doorgaan naar artikel

In drie stappen droog

Het is soms een hele uitdaging om uw koeien goed voor te bereiden op de droogstand. 1,2,3-droog biedt uitkomst: in drie stappen naar een gezonde, laagproductieve koe die klaar is voor de droogstand.

Stap 1

Zorg dat de individuele krachtvoergift 14 dagen voor droogzetten is afgebouwd naar 0 kg per dag. Is de dagproductie op dit moment nog hoger dan 12 kg melk? Ga dan naar stap 2.

Stap 2

Huisvest de droog te zetten koeien apart en voer het droogstandsrantsoen. Pas dit toe vanaf 10 dagen voor de droogstand. Wees alert op de mineralenvoorziening van de droogzetgroep. De behoefte aan calcium, maar ook aan andere mineralen en vitaminen blijft als die van een melkgevende koe. Vul het rantsoen aan met lactatiemineralen met DairyFit® Uiergezond, wat Aromabiotic® Cattle bevat. Ook kunt u 50 gram voederkalk per koe per dag wanneer het rantsoen al droogstandsmineralen (zonder krijt) bevat.

Stap 3

Vanaf de 5e dag voor het droogzetten bouwt u melkbeurten af, als de dagproductie nog steeds hoger is dan 12 kg melk per dag.

Met deze 3 stappen bouwt u droog te zetten koeien verantwoord af in melkproductie. De basis voor een probleemloze droogstand en een goede uiergezondheid.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin