Doorgaan naar artikel

Het voordeel van coöperatief voeren

Maximaal rendement uit het eigen ruwvoer. Dat is het opvallende uitgangspunt van mengvoerleverancier Agrifirm voor het vernieuwde assortiment dat staat voor coöperatief voeren.

“Coöperatief voeren, betekent het verschil maken voor onze leden melkveehouders”, trapt Klaas Deelstra, assortimentsmanager bij Agrifirm af. “Wij zijn er als coöperatie om de kracht van onze leden maximaal en duurzaam tot waarde te brengen. Met dat resultaat op boerenerf als uitgangspunt hebben we ons assortiment vernieuwd en overzichtelijk en efficiënt ingericht”, legt hij uit. Goed voeren is meer dan alleen een goede brok. Bij Agrifirm weten ze dat als geen ander.

Ruwvoerteelt is het uitgangspunt

Het uitgangspunt bij iedere rantsoenberekening is altijd maximaal rendement uit het eigen ruwvoer, daar ligt immers de eerste winst. Dit bepaalt ook het vervolg. “Onze adviseurs kijken daarom altijd eerst kritisch naar de mogelijkheden van het eigen ruwvoer”, vertelt Deelstra. In het Agrifirm-assortiment is er altijd een passende oplossing. “Als het nodig is kunnen we razendsnel schakelen met onze specialisten die bijvoorbeeld kunnen ondersteunen bij de teelt van het beste ruwvoer. Natuurlijk hebben we ook de rantsoendenktank en andere specialisten die kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld laad- en mengprotocollen, zodat de koeien ook daadwerkelijk krijgen wat ze nodig hebben”, licht Deelstra enthousiast toe.

Het verschil maken

In overleg met de melkveehouder maakt de Agrifirm-adviseur het basisrantsoen compleet met extra eiwit of energie, afhankelijk van de voederwaarde van de kuilen. Als het rantsoen eenmaal geoptimaliseerd is, kan de melkveehouder het rantsoen verder aanvullen met productievoer en, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, speciaalvoer inzetten. “Ons assortiment houdt namelijk altijd rekening met iedere situatie. Wij zijn er van overtuigd dat wij met ons advies, aantrekkelijke prijs en een passende samenstelling voor de melkveehouder en zijn of haar koeien het verschil maken. Hét voordeel van coöperatief voeren”, besluit Deelstra.

Benieuwd naar de voordelen van coöperatief voeren op jouw bedrijf? Vraag dan hier direct de brochure aan.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin