Doorgaan naar artikel

De nieuwe Lely Discovery Collector C2: een schone stal vloer

Een uitbreiding binnen het Discovery portfolio, de revolutionaire mestrobots. Lely introduceert de nieuwe Discovery Collector C2. De nieuwe mestrobot is te bewonderen tijdens de Rundvee Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem. Door diverse verbeteringen is de Discovery Collector C2 de robot voor een schone dichte vloer!

Verzamel meer mest met een hogere rijcapaciteit en draadloos laden

In 2016 kwam de revolutionaire Lely Discovery Collector op de markt gekomen. Deze automatische stalreiniger verzamelt mest doormiddel van een vacuümpomp. De nieuwe Discovery Collector C2 heeft alle voordelen van de huidige Discovery Collector en bovendien heeft de Discovery Collector C2 meer rijcapaciteit en laadt hij draadloos op. Hierdoor verzamelt de robot meer mest.

Mest verzamelen in plaats van schuiven

In plaats van het vooruitduwen van mest wordt deze opgezogen, vervolgens boven een dumppunt gelost en daarna laadt de Discovery Collector C2 weer op aan het draadloze laadstation. Voor het verzamelen van mest gebruikt de Discovery Collector C2 water en een vacuümpomp om de mest in een tank op te nemen.

Water voor een schoner resultaat en meer grip

De Discovery Collector sprayt water aan de voor- en achterkant. Aan de voorkant zorgt het sprayen voor betere opname van de mest, aan de achterkant om de vloer nat achter te laten voor meer grip. Dit water wordt zelfstandig getankt en in twee waterzakken in de mesttank opgeslagen. Naarmate de mesttank voller raakt neemt het volume van de waterzakken af zodat er meer ruimte voor mest beschikbaar komt. Daardoor is de machine compact. Koeien kunnen er gemakkelijker omheen en de Discovery Collector C2 kan onder separatiehekken door rijden.

Geen obstakels en maximale flexibiliteit

De Discovery Collector C2 navigeert zelfstandig met behulp van ingebouwde sensoren. Daarnaast zijn kabels, hoekkatrollen en verhoogde tussengangen niet nodig. Minder obstakels zorgen ervoor dat koeien veiliger door de stal kunnen bewegen. Natuurlijk zijn routes en schoonmaak frequentie eenvoudig af te stemmen op het dagritme van het bedrijf.

Het belang van een schone stal

Met de Discovery Collector C2 worden de stalvloeren automatische gereinigd naar de behoefte van de koe en de boer. De compacte robot navigeert tussen de koeien, langs de ligboxen. Zo wordt niet alleen de vloer schoner, maar houden de koeien ook schonere klauwen. Met het uiteindelijke resultaat van een verbeterde koegezondheid en welzijn van de dieren.

Lees meer over de revolutionaire Discovery Collector C2

Als internationaal familiebedrijf in de agrisector is Lely dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte services. Daartoe biedt het bedrijf oplossingen voor nagenoeg alle werkzaamheden in de koeienstal: van melkrobots tot verzorgingsproducten, van automatische voersystemen tot stalreinigers. En advies voor het slim inrichten van het melkveebedrijf met gebruik van managementsystemen.

Meer over Lely

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin