Doorgaan naar artikel

Een dag op pad met de jongveespecialist

“Een goede opfok is de basis voor een gezonde levensproductie”, is de mening van Erwin Hunneman, specialist Jongvee. Iets wat hij ook ervaart op het melkveebedrijf dat hij samen met zijn ouders runt. Melkvee100Plus ging een dag mee met Hunneman.

De dag begint voor de specialist Jongvee van Agrifirm met het melken van 85 koeien in een 2×9 visgraat melkstal, op het ouderlijk bedrijf in Heeten, Overijssel. Na het melken voert Erwin de kalveren. De nuchtere kalveren krijgen de hele dag beschikking over in totaal 12 liter melk. “Deze melk, die ik aanmaak met het poeder Kalvolac Unlimited, is speciaal

’s Avonds melkt Erwins vader de koeien, want om 20.00 uur staat er een bezoek aan een rundveestudieclub op de agenda, waar Erwin een presentatie geeft over de opfokstrategie DairyStart®.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer