Doorgaan naar artikel

Bespaar € 37 per kalf

Bespaar ¬  37 per kalf

Bespaar ¬  37 per kalf

Met deze huidige melkprijs levert het € 10 per stierkalf en € 37 per vaarskalf op als u kalveren onbeperkt melkpoeder voert. Daarnaast bespaart u met deze voerstrategie flink op arbeid.

Nu de melkprijs op € 0,40 per liter melk ligt, kunt u fors besparen door te kiezen voor Kalvolac Unlimited van Agrifirm, in plaats van volle melk. Wilbert Swinkels, specialist Jongvee rekent het u voor: “Kalvolac Unlimited kost u 10 cent minder dan koemelk. Een stierkalf drinkt in 2 weken ongeveer 100 liter melkpoeder, waardoor u dus € 10 per stierkalf bespaart. De extra groei die u kunt halen met melkpoeder is daar nog niet eens in meegenomen”, aldus Swinkels.

€ 1.700 per jaar besparen

Maar liefst € 37 per vaarskalf kunt u besparen door te kiezen voor melkpoeder in plaats van koemelk. Wilbert Swinkels: “Bij een melkperiode van 9 weken drinkt het kalf ongeveer 370 liter melk, á 10 cent is dat € 37 per dier. Een gemiddeld bedrijf van 100 koeien met een vervangingspercentage van 25%, heeft jaarlijks 25 fokkalveren en 75 kalveren die naar de mester gaan. Samen betekent dat (€ 925 voor de fokkalveren en € 750 voor de afgevoerde kalveren) een besparing van bijna € 1.700.”

Over onbeperkte melkverstrekking

Kalvolac Unlimited is speciaal ontwikkeld door Nutrifeed en Agrifirm om melkpoeder onbeperkt en koud te verstrekken. Dit unieke melkpoeder is aangezuurd, waardoor u dit maar een keer per dag hoeft te voeren. In de prakrijk drinken kalveren tot wel 12 liter melk per dag, wat bijdraagt aan een hoge jeugdgroei en ontwikkeling. Kalvolac Unlimited bevat pre- en probiotica, organische zuren en hoogwaardige wei-eiwitten, die snel verteerbaar zijn en daarmee bijdragen aan een optimale ruwvoeropname naast het melkpoeder.

Extra’s in melkpoeder

Naast onbeperkt melk voeren, kunt u ook kiezen voor de standaard melkpoeders van Agrifirm. Kunnen uw kalveren wat extra ondersteuning gebruiken? Kies dan voor Kalvolac Power Cair, wat de luchtwegen van uw dieren ondersteunt, of Kalvolac Start, wat het immuunsysteem ondersteunt.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin