Doorgaan naar artikel

7 punten hogere BSK

Een BSK-stijging van 6 punten bij de verse koeien en voor de groep vanaf 61 lactatiedagen een BSK-stijging van maar liefst 7 punten. Dat levert de opstartstrategie TopStart® op, zo laten de cijfers zien.

Uit een analyse blijkt dat de opstartstrategie TopStart® van Agrifirm zijn vruchten afwerpt. De BSK van de bedrijven die TopStart® toepassen ligt aanzienlijk hoger dan bedrijven die hier geen gebruik van maken, zoals onderstaande tabel laat zien. Niet alleen de BSK stijgt, ook de melkproductie ligt zo’n 5 kg melk per koe per dag hoger en het verschil in voersaldo (inclusief ruwvoer) is maar liefst € 200.

Van 48 naar 55 punten BSK

Bij melkveehouder Gerko Brink is, met behulp van TopStart®, de BSK in 3 maanden tijd met 7 punten gestegen van ruim 48 naar 55. Ook de melkproductie per koe per dag is zo’n 8 liter gestegen. Lees meer over zijn ervaringen. Ook bij VOF Oskam levert deelnemen aan TopStart® indrukwekkende resultaten op. “TopStart® heeft de voerkosten nauwelijks verhoogd, de extra melkproductie zorgt wel voor 52 cent extra melkgeld per koe per dag. Met gemiddeld ruim 100 koeien aan de melk is dat 19.000 euro op jaarbasis. Verder gaat de hogere melkgift ook samen met een efficiëntere productie. Dat vertaalt zich in een betere fosfaatefficiëntie en meer mestplaatsingsruimte. “Over 2016 hadden we een BEX-voordeel van 23 procent. Dat was voorheen 15 à 16 procent”, vertelt bedrijfsleider Sven Bakker. Lees zijn ervaringen.

Wilt u ook een BSK-stijging realiseren met behulp van TopStart®? De adviseurs van Agrifirm helpen u graag! Kijk voor meer informatie op www.topstart.nl

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin