Doorgaan naar artikel

Hard melken

Afbeelding partner

De melkproductie per koe verhogen is interessant nu het melkquotum niet meer geldt. Een hogere voerefficiëntie en mineralenbenutting leidt vrijwel altijd tot een hoger saldo per koe. Er zijn diverse opties om ‘harder’ te melken.

Voerstrategieën

U kunt ‘harder’ melken met deze voerstrategieën:
> Verhogen van de voederwaarde door aanvulling van het basisrantsoen met ruwvoervervanging of vochtrijk mengvoer.
> Een hogere aanvullende krachtvoergift van 14 – 16 kg per koe, met name in de eerste 100 dagen na afkalven. Het voeren van extra krachtvoer verdringt ruwvoer in het rantsoen.
> Geconcentreerder krachtvoer voeren, dit verdringt het aandeel ruwvoer niet.
> De ruwvoerproductie van uw eigen land verhogen, en kwalitatief hoogwaardig ruwvoer winnen.
> Voorkom selectie in het basisrantsoen door een perfect gemengd rantsoen volgens de richtlijnen van Gemengd Voeren 2.0.

Melken

Van tweemaal daags naar driemaal daags melken kan, met name bij de vaarzen, een productieverhoging van 10% meer melk opleveren. In de melkrobot kan het aantal melkingen per koe verhoogd worden door, in overleg met de robotadviseur, de toegangsmatrix aan te passen.

Saldo centraal

Juist bij hard melken staat het saldo centraal. Voor een goed saldo moet alles kloppen: arbeid (boer), efficiënte ruwvoerteelt en voerbenutting (voer) en de gezondheid van uw koeien (vee). Samen met u zorgt Agrifirm ervoor dat alle stukjes op hun plaats vallen.

Kijk voor meer informatie op www.hardmelken.nl

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm
Beheer
WP Admin