Doorgaan naar artikel

Ideale voerstrategie bij robotmelken

Je doelstellingen, de mogelijkheden binnen jouw bedrijf en de conditiespreiding binnen je koppel bepalen welke voerstrategie past bij jouw bedrijf. Marieke Pals, specialist Robotmelken bespreekt hier een aantal mogelijke voerstrategieën bij robotmelken, om jouw koeien op de norm te voeren.

Als je mogelijkheden en doelstellingen helder zijn, kun je kiezen uit verschillende voerstrategieën:

1. Combinatie van robot en krachtvoerbox
Door je robot te combineren met een krachtvoerbox kun je de hoogproductieve koeien meer kilo’s brok voeren. De voerstrategie TopStart® kan helpen om je verse koeien optimaal in de hoge energiebehoefte te voorzien. Zo kun je de verse dieren op norm voeren, starten de koeien wellicht met een hogere melkgift op en vervetten de laagproductieve dieren minder snel.

2. Melkrobot als voerbox gebruiken
Standaard is het advies om niet meer dan 7 kg krachtvoer in de robot te voeren. Heb je een lage robotbezetting? Dan kun je overwegen om je robot in te zetten als krachtvoerbox. Zo kun je de hoogproductieve dieren meer krachtvoer voeren. Dit vraagt aanpassingen van diverse instellingen op de melkrobot. De adviseur van Agrifirm kijkt hierin graag met je mee.

3. Basisrantsoen verhogen
Op een veilige manier een geconcentreerder rantsoen aan het voerhek voorschotelen kan er ook voor zorgen dat je beter op de norm voert. Dit hoeft geen beperking voor het loopgedrag op de melkrobot te zijn.

Weten welke strategie bij jou én je koeien past? De specialist Robotmelken in jouw regio kijkt graag met je mee. Vraag nu een gratis Robotscan aan.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin