Doorgaan naar artikel

Gebruik korte injectorpunten bij inbrengen teatsealer

Gebruik korte injectorpunten bij inbrengen teatsealer partner

Foto: Boehringer Ingelheim

Aan het inbrengen van injectoren kleven risico’s. De binnenkant van het tepelkanaal is bekleed met een keratinelaag. Dit is een fysieke barrière die moet voorkomen dat bacteriën verder omhoog de uier in gaan. Keratine bevat ook eiwitten en vetten met een bacteriedodende werking. Belangrijk dus om die laag in stand te houden.

Uit de literatuur blijkt dat veel bacteriën zich kunnen vasthechten in de keratinelaag. Met het inbrengen van een injector (vooral met een lange tip) wordt deze keratinelaag als het ware weggeschraapt. Dus de beschermende laag wordt dunner en de bacteriën kunnen loskomen uit de keratine en verder omhoog worden gedrukt. Daarnaast worden, zeker met het inbrengen van een injector met een lange punt, het slotgat en het tepelkanaal opgerekt, waardoor bacteriën makkelijker naar binnen kunnen.

Na het inbrengen van een lange injectorpunt (links is de keratinelaag (=K) dunner. Rechts doorsnede tepelkanaal na inbrengen van een korte injectorpunt1.

Er zijn uierinjectoren met een speciale flexi-cap. Daarmee heeft u de keuze om een korte of lange injector punt te gebruiken. Bij het verwijderen van de dop kunt u met het afbreken van alleen het bovenste kleine dopje de korte punt van de injector gebruiken. Hierdoor wordt de kans op beschadigingen van slotgat en tepelkanaal verminderd. Ook is er minder kans op het inbrengen en omhoogduwen van mastitisverwekkers.

Niet alle teatsealers hebben de speciale flexi-cap. Uw dierenarts kan u hierover adviseren.

Boehringer Ingelheim is het op één na grootste diergeneesmiddelenbedrijf ter wereld. Wereldwijd zijn wij gevestigd in 99 landen en telt onze Animal Health divisie 10.000 medewerkers.

Onze aandacht gaat uit naar de vijf sectoren: rundveehouderij, varkenshouderij, pluimveehouderij, gezelschapsdieren en paarden. Wij streven ernaar onze klanten nog beter in staat te stellen om de diergezondheid te verbeteren, want als dieren gezond zijn, zijn mensen ook gezonder.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over Boehringer Ingelheim Animal Health Netherlands bv.

Meer over Boehringer Ingelheim
Beheer
WP Admin