Doorgaan naar artikel

Coating bespaart op voereiwit

Image partner

Foto: Speerstra

Gerben Smeenk melkt op de Oolde Hof in Makkinga 190 melkkoeien met 3 melkrobots. Het rantsoen had te weinig ruw eiwit en onbestendig eiwit. In zijn zoektocht naar een geschikte eiwitbron kwam Smeenk uit bij NitroShure.

NitroShure is een gecoat voederureum. Door de coating komt het ureum langzaam in de pens vrij. Daardoor verbetert de stikstof-energie verhouding in de pens. Dit leidt tot een hogere productie van microbieel eiwit en een betere vertering van de organische stoffen in de pens. Hierdoor bespaart Smeenk op de aankoop van andere eiwitbronnen. “Het is voor ons een goede eiwitvervanging en daarmee besparen we op de voerkosten”.

Verbetert de eiwitbenutting en voerefficiëntie

NitroShure is een innovatief product dat gedurende acht uur een constante hoeveelheid ammoniak afgeeft aan de pensbacteriën. De speciale vetcoating leidt tot een langzamere afgifte van ammoniak in vergelijking met onbeschermd ureum.

Door de hogere productie van microbieel eiwit kan NitroShure een deel van het eiwit in het rantsoen vervangen. 100 gram NitroShure vervangt 600 gram soja44 of 700 gram raapzaadschroot.

Het voordeel van NitroShure ligt volgens Smeenk niet alleen in de besparing op voerkosten, maar ook in de algehele gezondheid van de koeien. “We hoeven door NitroShure minder eiwit aan te kopen, hebben gezondere koeien en lagere voerkosten, kortom meer rendement.”

HEALTHY ANIMALS – HIGH PROFITS

Speerstra Feed Ingredients BV is een internationale handelsonderneming en importeur van hoogwaardige ingrediënten voor de diervoedersector. In samenwerking met afnemers, leveranciers en onderzoeksinstituten ontwikkelen wij innovatieve productconcepten.

Wij leveren graag een actieve bijdrage aan gezond vee en een beter rendement voor veehouders. Om dit doel te bereiken werken wij uitsluitend samen met betrouwbare leveranciers en producten, waarvan de werking is bewezen door onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek.

Meer over Speerstra Feed Ingredients
Beheer
WP Admin