Doorgaan naar artikel

Videoserie: Gezonde melkcyclus

Melkveehouder Jan Vlooswijk in Benschop toont hoe zijn koeien de melkcyclus doorlopen en welke maatregelen hij neemt om gezondheidsproblemen rond het afkalven te voorkomen. In een vijfdelige serie volgen we koe 158 en 168 van het moment van droogzetten tot twee maanden na afkalven.

De vijfde en laatste aflevering zoomt verder in op de diergezondheid op de melkveehouderij van Jan. Jan vertelt hoe hij de bekendste problemen probeert te voorkomen.


Video: VERS

Koe 158 en 168 hebben een paar maanden geleden gekalfd. In de vierde aflevering vertelt Jan hoe ze ervoor staan en laat hij zien hoe hij enkele koeien insemineert en opvoelt.


Video: Imago Mediabuilders

In de derde aflevering laat Jan een van zijn vaarzen en haar pasgeboren stierkalfje zien. Beiden maken het goed. Jan vertelt wat hij doet om dat zo te houden.


Video: VERS

In de tweede aflevering vertelt Jan hoe hij zijn koeien voorbereidt op het afkalven, welke hulpmiddelen hij gebruikt en wat hij doet om gezondheidsproblemen in deze periode te voorkomen.


Video: VERS

In de eerste aflevering vertelt Jan onder meer over zijn bekapmethode, het celgetal van zijn koeien, hoe hij de melkproductie zo laag mogelijk krijgt, welk voer hij geeft en waarom hij zo min mogelijk koeien met antibiotica droogzet.


Video: VERS

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin