Doorgaan naar artikel

Voerkosten besparen? Vraag Tim om advies!

Voerkosten besparen? Vraag Tim om advies! partner

Foto: KWS

Stem het teeltplan voor de voerproductie optimaal af op het ruwvoergebruik. Verbeter dan de teelt en verdien zo geld. KWS ondersteunt daarbij, bel Tim voor advies.

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten op het melkveebedrijf. Om verschillende redenen zijn deze de afgelopen jaren gestegen waardoor het saldo verder onder druk komt te staan. De eerste stap voor verbetering van het bedrijfsresultaat wordt behaald door de opbrengst, maar zeker ook door de kwaliteit van het op eigen bedrijf gewonnen ruwvoer te verbeteren. Tim van Houtum, SEED2FEED-Adviseur bij KWS, vertelt in de video hieronder meer over de manier waarop dit wordt gerealiseerd.

De sleutel voor het verlagen van de voerkosten ligt in de keuze voor bepaalde gewassen en de teelt ervan. Door de focus op de teelt te leggen, het opbrengst- en kwaliteitspotentieel van eigen bodem te maximaliseren en het rantsoen nog beter te benutten, kunt u de voerefficiëntie op uw melkveebedrijf vergroten.

Inzicht in de voerkosten is de eerste stap om ze te verbeteren. Met Farmdesk, onze managementsoftware voor melkveebedrijven, kunt u zelf uw voerkosten dagelijks transparant volgen. De software ondersteunt u bij het zelf beheren van uw voerrantsoen en houdt tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van de bijpassende gewassen.

Farmdesk is als onderdeel van het SEED2FEED-concept daarom zeer zeker geschikt om het initiatief te houden in de zoektocht naar verbetering van het saldo van uw melkbedrijf.

Wilt u ook het stuur van uw bedrijf in eigen handen houden, op voerkosten besparen en daarom meer informatie over SEED2FEED? Neem dan contact op met Tim of kijk op onze website: www.kwsbenelux.com.

Al meer dan 160 jaar veredelt KWS gewassen waaronder maïs, in de gematigde klimaatzones. Maïs is wereldwijd het meest geteelde gewas en heeft een belangrijke positie in het productassortiment van KWS.

KWS Benelux is als onafhankelijk kweekbedrijf marktleider in de Benelux in maïszaden.

De doelstelling is om iedere maïsteler te voorzien van toegevoegde waarde op het landbouwbedrijf in de vorm van goede, op het bedrijf passende, maïsrassen en een professionele teeltbegeleiding. Met trots, passie en de ervaring die is opgedaan in de landbouwpraktijk werken de medewerkers van KWS Benelux dagelijks aan het behalen van deze doelstelling.

KWS hanteert in de Benelux al meer dan 20 jaar een duidelijke visie die volledig conform is aan de goede landbouwpraktijk. Deze visie is gebaseerd op duurzaamheid, vertrouwen en degelijkheid. KWS streeft, op basis van een uitgebreid veredelingsprogramma, naar het hoogst haalbare saldo voor de teelt van voedermaïs.

Meer over KWS
Beheer
WP Admin