Doorgaan naar artikel

Vizura verhoogt stikstofefficiëntie en is opgenomen in de Kringloopwijzer

Foto: Agrifirm

Foto: Agrifirm

Toevoegen van Vizura® aan door de drijfmest geeft in de eerste grassnede vier procent meer droge stof en 10 procent meer ruw eiwit. In latere snedes blijft er werking, maar minder. Het middel is geborgd in de kringloopwijzer.

Agrifirm heeft meerdere jaren achtereen onderzoek gedaan naar het effect van nitrificatieremmers op de stikstofefficiëntie. Daaruit blijkt dat dit leidt tot een hogere drogestof- en eiwitopbrengst. Vizura® is zo’n nitrificatieremmer. Het middel vertraagt de omzetting van ammonium naar nitraat. Daardoor zijn er minder stikstofverliezen via uitspoeling naar het grondwater. Zo blijft de stikstof beschikbaar voor de opname door het gras.

De benutting van de stikstof uit mest wordt hiermee hoger. Een product wat perfect past bij de strategie om de stikstof efficiënter te benutten.

Vizura® werkt het beste bij:

Toediening in het vroege voorjaar
Mestsoorten met hoge N-mineraalfractie: onder andere rundveedrijfmest en varkensdrijfmest, maar ook mineralenconcentraat en dunne fractie

Toepassing:

Toepasbaar in alle (organische) vloeibare meststoffen
Dosering per hectare (en niet per m3 mest)
Product moet door de mest!
Beste toedieningsmethode is toedienen aan de uitstroom van mest tijdens het uitrijden
Alternatieve mogelijkheden zijn toedienen aan mesttank of mestsilo. Voor beide geldt dat goed mixen essentieel is.

Sinds kort opgenomen in de Kringloopwijzer

De KringloopWijzer brengt de milieu- en klimaatprestaties van een melkveebedrijf in beeld. Dankzij de stabilisatie door Vizura® wordt de oxidatie en microbiële omzetting van ammonium naar nitraat vertraagt waardoor de stikstofverliezen in de vorm van nitraatuitspoeling en lachgas (N2O) vermindert. Het toepassen van dit product is na wetenschappelijke toetsing met ingang van 2023 opgenomen in de Kringloopwijzer en komt tot uiting in lagere CO2 equivalenten per kg meetmelk.

Vanwege borging wordt alleen de aangekochte Vizura®, die digitaal naar de Centrale Database wordt aangeleverd in de KringloopWijzer meegenomen. Agrifirm heeft zo’n koppeling met de Centrale Database zodat we, met toestemming, eenvoudig de aangekochte hoeveelheid kunnen doorgeven zodat de voordelen van Vizura® niet alleen op het land, maar ook in de KringloopWijzer tot uiting komen.

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin