Doorgaan naar artikel

Tegemoetkoming vermindering melkproductie

Melkveehouders die minder melk leveren kunnen een tegemoetkoming krijgen. Indienen kan vanaf vandaag. Bereken met uw adviseur of deelname interessant is. - Foto: Flynth

Melkveehouders die minder melk leveren kunnen een tegemoetkoming krijgen. Indienen kan vanaf vandaag. Bereken met uw adviseur of deelname interessant is. - Foto: Flynth

Melkveehouders in de EU, die in het vierde kwartaal van 2016 minder melk afleveren dan in het vierde kwartaal van 2015, kunnen een tegemoetkoming krijgen. Indienen kan vanaf vandaag. Bereken met uw adviseur of deelname interessant is.

Dit is deze zomer besloten door de Landbouwministers van de EU. De tegemoetkoming bedraagt €14 per 100 kilo minder geleverde melk. Melkveehouders kunnen naar verwachting van 12 september tot en met 21 september (12.00 uur) een verzoek tot deelname indienen bij RVO.nl.

De regeling in hoofdlijnen

Melkveehouders die voor deze tegemoetkoming in aanmerking willen komen, dienen eerst een verzoek tot deelname in. Voor de regeling voor vrijwillige melkproductiebeperking is voor de hele EU € 150 miljoen beschikbaar. Dat komt neer op een tegemoetkoming voor ongeveer 1,07 miljoen ton melk. Als er meer wordt aangevraagd dan 1,07 miljoen ton, dan volgt een generieke korting voor alle aanvragers in de EU. De korting geldt dan voor de opgegeven hoeveelheid. De € 14 per 100 kilo wijzigt niet.

Voorwaarden voor deelname

Bij uw verzoek tot deelname geeft u aan hoeveel kilo koemelk u in de periode oktober-december 2016 minder wilt leveren aan de erkende eerste koper in vergelijking met dezelfde periode van 2015. Melkveehouders die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, dienen een aanvraag in voor een verminderde levering van minimaal 1.500 kilo melk.

Meer informatie

Meer informatie over deze regeling leest u op de website van RVO.nl.

Overweegt u deel te nemen aan deze regeling en / of wilt u weten of het financieel interessant voor u is om deel te nemen neem dan contact op met een uw Flynth-adviseur of neem contact op met een van onze vestigingen.

De melk- en rundveehouderij wordt steeds kennisintensiever. Extra aandacht voor de liquiditeit wordt steeds belangrijker. Er zijn veel mogelijkheden om uw rendement zo hoog mogelijk te houden. De gespecialiseerde adviseurs van Flynth adviseurs en accountants ondersteunen u graag met advies, toegespitst op uw bedrijfsvoering. Daarnaast heeft u met FlynthVision, naast uw vertrouwde accountantsrapport en fiscale advisering, altijd uw ontvangsten en uitgaven scherp in beeld. Flynth voegt daar een schatting voor het komend jaar aan toe, zodat u in één oogopslag ziet hoe het gaat lopen.

Toenemende kapitaalomvang, een steeds complexere financiële situatie. Hoe speelt u in op dit soort ontwikkelingen die mogelijk ook uw bedrijf gaan raken? Onze adviseurs kunnen u begeleiden bij het aanpassen van uw systemen en bedrijfsprocessen. Uw persoonlijke situatie en wensen staan altijd centraal in ons advies.

Meer over Flynth

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin