Doorgaan naar artikel

Nieuwe bedrijfsopleiding voor ondernemers in de melkveehouderij

Image partner

Na het overweldigende succes van de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw biedt HAS Bedrijfsopleidingen vanaf oktober 2015 deze opleiding ook aan voor ondernemers en bedrijfsleiders in de melkveehouderij. Deze opleiding is een samenwerking tussen HAS Hogeschool en Flynth adviseurs en accountants.

HAS Hogeschool en Flynth delen de ambitie om een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap in de agrarische sector. Het stimuleren van strategische, commerciële en financiële vaardigheden bij ondernemers is daarbij een belangrijke doelstelling. De partijen hebben in elkaar een solide en deskundige partner gevonden met een stevige verankering in de veehouderij. De kennis en ervaring van HAS Hogeschool in het verzorgen van bedrijfsopleidingen en de expertise van Flynth in de begeleiding van ondernemers bij uiteenlopende zakelijke vraagstukken vormen een unieke combinatie voor de samenwerking in de nieuwe bedrijfsopleiding ‘Bedrijfskunde voor de Melkveehouderij’.

Inhoud bedrijfsopleiding

Thema’s als schaalvergroting, smart farming, overheidsbeleid, de veranderende wereldmarkt en afschaffing van het melkquotum zijn bekende en actuele thema’s binnen de veehouderij. Thema’s die invloed uitoefenen op bedrijfsniveau. Van de veehouder wordt meer ondernemerschap en leiderschap verwacht. Vroeger was een veehouder de vakman die alles wist van de dieren in de stal. Nu  is hij of zij manager, vakman en ondernemer in één: een veelvoud aan eisen wordt er verwacht. De opleiding ‘Bedrijfskunde voor de melkveehouderij’ helpt om de kwaliteiten in de rol als ondernemer/manager verder te ontwikkelen. Actuele thema’s vanuit een bedrijfskundige invalshoek vergroten de inhoudelijke bagage. Tevens wordt er direct een vertaling van de theorie naar de praktijk in het eigen bedrijf gemaakt.

Quote uit de Tuinbouw: Nicole Litjens, directeur Kwekerij Litjens BV: Als ondernemer is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. De opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw sluit perfect aan bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Het zorgt ervoor dat je gedurende de opleiding op vaste momenten even uit de dagelijkse werkzaamheden stapt en aan de slag gaat met de toekomst van je bedrijf. De opleiding is erg praktisch van aard, geeft je elke les weer veel stof tot nadenken en brengt je verder in je bedrijfsvoering. Een aantal modules heeft me echt verder geholpen in het verder uitwerken van onze bedrijfsstrategie. Wat mij verder is opgevallen is dat veel docenten vanuit de praktijk komen en hierdoor zeer goed aansluiten bij hetgeen wij als ondernemers tegenaan lopen. Ze staan open voor vragen, geven feedback en spiegelen je als ondernemer’.

Het is een opleiding op hbo niveau. In de tuinbouw is de opleiding in Zuid Nederland het afgelopen jaar gewaardeerd met een 8,6. Meer informatie: www.haskennistransfer.nl

De melk- en rundveehouderij wordt steeds kennisintensiever. Extra aandacht voor de liquiditeit wordt steeds belangrijker. Er zijn veel mogelijkheden om uw rendement zo hoog mogelijk te houden. De gespecialiseerde adviseurs van Flynth adviseurs en accountants ondersteunen u graag met advies, toegespitst op uw bedrijfsvoering. Daarnaast heeft u met FlynthVision, naast uw vertrouwde accountantsrapport en fiscale advisering, altijd uw ontvangsten en uitgaven scherp in beeld. Flynth voegt daar een schatting voor het komend jaar aan toe, zodat u in één oogopslag ziet hoe het gaat lopen.

Toenemende kapitaalomvang, een steeds complexere financiële situatie. Hoe speelt u in op dit soort ontwikkelingen die mogelijk ook uw bedrijf gaan raken? Onze adviseurs kunnen u begeleiden bij het aanpassen van uw systemen en bedrijfsprocessen. Uw persoonlijke situatie en wensen staan altijd centraal in ons advies.

Meer over Flynth
Beheer
WP Admin