Doorgaan naar artikel

CRV geeft uitleg over spermaproductie op TV

CRV geeft uitleg over spermaproductie op TV partner

CRV geeft uitleg over spermaproductie op TV

In het tv-programma ‘Stand van Nederland’ gaf CRV-directeur Roald van Noort uitleg over het zaad (ofwel sperma) dat CRV produceert. Het tv-programma met als thema ‘zaad’ licht Nederlandse bedrijven uit die zaad produceren.

‘Nederland is goed in zaad. Er worden honderden miljoenen omgezet bij grote groentezaadzaadveredelaars. En ook Nederlands stierensperma is een gewild exportproduct’, aldus de programmamakers. Het economisch onderzoeksprogramma ‘Stand van Nederland’ gaat op zoek naar de verhalen achter de economische cijfers.

Inseminatie geslaagd

In het programma vertelt directeur Roald van Noort: ‘Bij het bevruchten van koeien maken we tegenwoordig gebruik van een grote hoeveelheid gegevens. Met zogenoemde precisiegenetica kiezen we het juiste stierensperma voor een specifieke koe.’

Het programma bezoekt samen met Roald drie locaties. Als eerste de stierenstal in Harfsen, waar de spermawinning is te zien. Vervolgens bezoeken ze het laboratorium in Deventer, waar het sperma wordt gecontroleerd en in rietjes wordt gedaan. Tot slot bezoeken ze een stal waar de inseminatie van een koe is te zien. ‘We kunnen over zes weken kijken of het gelukt is’, zegt Van Noort. Inmiddels hebben we van de eigenaar van de koe vernomen dat de koe inderdaad drachtig is. Een mooi resultaat!

Kijk hier het volledige programma terug.

Beheer
WP Admin