Doorgaan naar artikel

App bepaalt optimale inseminatiemoment

App bepaalt optimale inseminatiemoment partner

App bepaalt optimale inseminatiemoment

Hoe groeit mijn jongvee? Wat is het optimale inseminatiemoment en liggen mijn dieren op schema om de gewenste afkalfleeftijd te halen? Vragen die u als melkveehouder of jongveeopfokker wellicht bezighouden. Met DairyStart® Monitor van Agrifirm krijgt u het antwoord op deze vragen eenvoudig in beeld.

DairyStart® Monitor is de nieuwe app waarin u de hoogtemaat en Body Condition Score (BCS) van uw jongvee eenvoudig in kunt voeren. De app berekent vervolgens de groeicurves van uw dieren. In een oogopslag kunt u zien hoe uw jongvee ervoor staat, in welke momenten u in de opfok nog kunt verbeteren en wat het optimale moment van insemineren is. Op basis van de hoogtemetingen biedt DairyStart® Monitor u de volgende inzichten:

 

  • Grafische weergave van hoe uw jongvee zich ontwikkelt op zowel bedrijfs- als dierniveau. U heeft hierin meerdere mogelijkheden om te vergelijken en te verdiepen.
  • Vertaling van de ontwikkeling naar groeiklassen, zodat u de progressie van uw jongvee direct in beeld heeft.
  • Totaal bedrijfsrapport, een speciale printversie met alle inzichten in 1 overzicht.

 

Inseminatieadvies per dier

Op basis van de hoogtemetingen geeft DairyStart® Monitor advies in het optimale inseminatiemoment per dier. U kunt overzichten bekijken voor de verschillende inseminatieklassen en een speciale printversie maken met de optimale inseminatiemomenten per pink, om deze op papier te kunnen gebruiken.

Maak gebruik van de hoogtemeetservice

Om tijd te besparen is het mogelijk om gebruik te maken van de hoogtemeetservice van Agrifirm. Studenten komen hierbij structureel uw jongvee meten en de gegevens invoeren, waarna uw eigen adviseur deze graag samen met u bekijkt. Lees meer over de hoogtemeetservice.

Eerder insemineren

Melkveehoudster Jitske van Dalen is een van de gebruikers van de DairyStart® Monitor. Jitske meet ieder kalf. Pas vanaf 80 kilo lichaamsgewicht worden ze gespeend op basis van een handmatige melkafbouw. Deze secure, individuele aandacht voor ieder kalf levert een hoge groei op, waardoor Van Dalen het jongvee uiteindelijk eerder kan insemineren en een lagere afkalfleeftijd van de vaarzen realiseert. Lees haar ervaringen.

Lees meer & maak gebruik van de DairyStart® Monitor

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm
Beheer
WP Admin