Doorgaan naar artikel

7 punten meer VEM met maïsmengsel

Foto: Agrifirm

Foto: Agrifirm

Meer VEM, meer zetmeel en een aanzienlijk betere NDF-verteerbaarheid. Dat leveren de maïsmengsels DairyMaïs® op vergeleken met individuele rassen, blijkt uit cijfers van Eurofins Agro. Het kan dus lonen om dit jaar voor een maïsmengsel te kiezen.

Gemiddeld 7 punten meer VEM, gemiddeld meer zetmeel en een aanzienlijk betere NDF-verteerbaarheid. Dat leveren de maïsmengsels DairyMaïs® op ten opzichte van een individueel ras, blijkt uit cijfers van Eurofins Agro. Het kan dus lonen om dit jaar voor een maïsmengsel te kiezen.

Uit de kuilanalyses van 2017 is het verschil tussen DairyMaïs®, een mengsel van Agrifirm dat uit maïsrassen van diverse kwekers bestaat, en individuele maïsrassen duidelijk zichtbaar:

43 punten meer zetmeel

Niet alleen landelijk, ook op provincieniveau zijn de resultaten van dit maïsmengsel indrukwekkend. Gemiddeld ligt de VEM van DairyMaïs® in Limburg maar liefst 34 punten hoger dan gemiddeld. Het zetmeelgehalte van DairyMaïs® in Noord-Holland ligt zelfs 43 punten hoger dan het landelijk gemiddelde. Bekijk hier de provinciecijfers.

Steviger en minder builenbrand

Door individueel sterke rassen samen te voegen, ondersteunen ze elkaar bij moeilijke omstandigheden als een vochttekort of- overschot. De enkelvoudige componenten in DairyMaïs zijn apart onderzocht ten opzichte van de 3 DairyMaïs® mengels. Het voordeel ervan is duidelijk terug te zien. DairyMaïs scoort beter op stevigheid en builenbrandtolerantie dan het gemiddelde van de enkelvoudige rassen apart gezaaid. Zeker in een extreem jaar, zoals de storm van afgelopen jaar, bij droogte of wateroverlast komt dit voordeel nog duidelijker naar voren.

 

Over het maïsrassenmengsel DairyMaïs®

DairyMaïs® van Agrifirm bestaat uit 3 verschillende rassen, uit de top van de rassenlijst. Deze zijn geselecteerd op zowel nutritionele waardes als landbouwkundige eigenschappen. Er is keuze uit 3 mengsels: vroeg, energie en massa. De DairyMais® mengsels helpen om een hogere opbrengst te realiseren en de teeltrisico’s te verkleinen.
Lees meer over DairyMaïs®

Agrifirm Nutritional Solutions levert kwaliteitsveevoeders en tal van andere producten en diensten aan u als ondernemer in de melkveehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten en concepten die zijn toegesneden op specifieke behoeftes. We zijn marktleider op het gebied van veevoeders in Nederland.

Meer over Agrifirm

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin